Kinderopvang ZON! huisstijl


Account | Kinderopvang ZON!

Werkgever | Opmeer papier pixels projecten

Jaar | 2019


Kinderopvang ZON! kon vanwege toekomstige uitbreidingen een professioneringsslag wel gebruiken. De huisstijl en met name het logo onderscheidt zich niet ten opzichte van andere kdv’s en daarbij is er een imagoprobleem, het huidige logo sluit niet aan bij de bedrijfscultuur en -visie.

We gaan in gesprek met Janneke van den Bos van ZON! en zij kan ons uitgebreid informeren over de filosofie en visie van Kinderopvang ZON! Op locatie Delftse Hout kunnen we in gesprek met enkele kinderen. We vragen wat ze zo leuk vinden aan ZON! Ook vragen we welke ideeën zij hebben als ze een logo mogen ontwerpen.

Na een aantal gesprekken en brainstormsessies heb ik samen met Willem Prinssen een conceptontwerp gemaakt voor de huisstijl. Willem is gaan stempelen waarna ik de het logo heb samengesteld en gedigitaliseerd. Kleuren, beeldtaal, lettertypen hadden in de brainstormsessies al vorm gekregen. De huisstijl hebben we in een handgemaakt en handgebonden conceptboek gepresenteerd aan de klant.

Na het enthousiaste ontvangst van het concept heb ik de huisstijl verder ontwikkeld. Het kantoordrukwerk, mail-handtekeningen en locatiebordjes zijn enkele van de eerste middelen. Daarnaast volgden reclameborden en shirt-sponsoring bij een voetbalvereniging. Belettering in het hoofdkantoor, flyers, folders en posters voor het theater.