Marc Tob├ęMet Nirvana, Fatal Flowers en de Urban Dance Squad op de walkman treinde ik begin jaren '90 van Boskoop naar Rotterdam. Bestemming GLR, waar ik 'studeerde' voor grafisch vormgever. In mijn vrije tijd was ik vooral te vinden in het jongerencentrum De Tunnel in Boskoop of op het water van de Reeuwijkse plassen in een zeilvlet van het Zeekadetkorps Gouda.

Posters voor het jongerencentrum tekende ik met de hand, elke kleur een eigen vel

Door de jaren heen heb ik een diversiteit aan functies gehad en ben ik gretig om vraagstukken tot op de bodem uit te zoeken. Mede daardoor ben ik (zeer) multidisciplinair geori├źnteerd.

Door vakliteratuur te lezen en regelmatig cursussen te volgen zorg ik ervoor dat ik bij de tijd blijf en zo is het ook belangrijk werk te blijven opzoeken waarbij ik mijzelf kan ontwikkelen. Dat is ook wat ik leuk vind, vraagstukken van de klant beantwoorden door middel van nieuwe oplossingen. Bij elke opdracht kijken of de vraag ook op een alternatieve manier beantwoord kan worden.

In mijn vrije tijd ben ik blijven varen. Door een collega bij GrafischeZaken ben ik gaan wedstrijdzeilen op zee, voor de kust van Scheveningen. Daaruit is een jarenlange freelance werkrelatie onstaan met de North Sea Regatta. In opdracht maakte ik o.a. vlaggen, programmaboekjes en het dagelijkse magazine. De laatste jaren heb ik alleen nog als zeilend deelnemer meegedaan aan de NSR.

Inmiddels vaar ik niet meer op een 'fully crewed' boot, maar 'short handed' in de 2-handed klasse.

Thuis in Wateringseveld heb ik naast mijn vrouw ook twee kleine meiden rondlopen en die geven mijn leven veel kleur en vrolijkheid.SAW - Studio Artworker

Kort genomen trekt een artworker het creatieve concept-ontwerp recht (zonder het ontwerp kapot te maken) en maakt er een werkbaar bestand van. Een oog voor detail en technische kennis over hardware en software is essentieel om een hoog niveau te houden. Cross-media, cross-platform en daarnaast goed kunnen werken met office-software is belangrijk, zowel voor drukwerk, printwerk en voor digitale toepassingen. Een creatieve en ervaren artworker heeft vaak al voldoende aan alleen een concept om tot een goed eindresultaat te komen.

De functie Artworker is zonder meer extreem gevarieerd.