Rijksoverheid


Account | Rijksoverheid

Werkgever | Opmeer papier pixels projecten

Jaar | 2015 - 2020


Tussen 2015 en 2020 bestond meer dan 80% van het werk uit opdrachten van de Rijksoverheid. Omdat Opmeer (OBT) samen met Xerox de aanbesteding voor Print, Drukwerk en DTP-werk had gewonnen kregen wij als spin-off ook veel ontwerpwerk. Het werk moest binnen de huisstijl worden vormgegeven, maar veel opdrachtgevers wilden graag dat de grens werd opgezocht of dat we er juist net overheen zouden gaan. Ik heb boeken, brochures, interactieve en dynamische pdf's, eZines (in PRO) en projectlogo's gemaakt. Het Rijkslogo is van vijf soorten (kleuren) naar één omgezet waarbij ik een coördinerende functie had. Daarnaast heb ik diverse deelidentiteiten ontwikkeld en voor projecten stijlvoorschriften geschreven.

EUNL was een grote opdracht in 2016met een logo en stijl ontwikkeld door Studio Dumbar. Ik heb voor EUNL honderden producten gemaakt binnen en buiten de huisstijl. De foto-schermen heb ik af laten afwijken van de huisstijl met een logo-patroon in plaats van een lijnen-patroon zoals de huisstijl voorschreef. Het lijnen-patroon gaf te veel interferentie op beeldschermen, er moest daarom een oplossing gezocht worden.

Enkele interactieve pdf's waren zeer ingewikkeld vanwege juridische juistheid (Pakketreizen) of moesten op locatie aangevuld kunnen worden en na bewaren in reader nog steeds volledig functioneel zijn (Huwelijksdwang en achterlating).

Veel van het werk voor de overheid is gemaakt volgens de webrichtlijnen (toegankelijkheid) en met geheimhoudingsplichten.