Regiobussen Utrecht


Account | Bestuur Regio Utrecht

Werkgever | O / utrecht

Jaar | 2008


Bestuur Regio utrecht (of kortweg BRU) had voor de nieuwe aanbesteding regiovervoer een stuk of wat(!) nieuwe bussen nodig en daarvoor moest een nieuw ontwerp komen. Het complete studioteam van O is hiervoor in actie gekomen. Omdat het om gloednieuwe, nog te bouwen bussen, ging kon alles door ons bepaald worden, tot en met de kleurenmix van de vloer-epoxy

Ik heb mij vooral bezig gehouden met de kleuren aan de buitenzijde en de belettering. Heel bewust hebben we gekozen voor de nostalgische uitstraling van de vroegere ZWN-bussen met geel en bruin-grijs. Uiteraard gemoderniseerd met een wat warmere geel gecombineerd met bruin-grijs-metallic lak. De oranje 'dots' waren bedoeld om Regio Utrecht te benadrukken.

Bij VDL in Heerenveen werden de bussen afgebouwd en kregen ze hun belettering. Ik ben daar zelf enkele dagen geweest om de bussen op diverse punten te inspecteren en af te tekenen. Dat ging dan vooral om de belettering waarvan ik ook de ontwerpen had gemaakt en de plakplannen.

Hoewel er alweer een andere aanbesteding is geweest en ook alle bussen alweer vervangen zijn door nieuwe exemplaren zijn het nog altijd een beetje mijn bussen.